Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2020

Ενημέρωση Πελοποννήσου.

Τώρα το γνωρίζουν όλοι! 

 Όλοι οι Δήμαρχοι της Πελοποννήσου σήμερα 24/02/2020 με επιστολή του κυρίου Χιώτη, επίσημου Λειτουργού Περιφέρειας Πελοποννήσου, ενημερώθηκαν για την ένταξη της Αρχαίας Ελληνικής Θρησκείας στον κατάλογο των "Γνωστών Θρησκειών"

Συγκεκριμένα ο κος Χιώτης γράφει:

Ημερ/νια 24/02/2020
Αρ.πρωτ. Νο: 11/5
                                                   


Διεύθυνση: Δομοκού & Ζαχία 1, 2ος Όροφος
ΤΚ 104 45, Αθήναι
Υπευθ: Αρείων Κυριάκος Ν Χιώτης
Τηλ: 6948535797

Προς Δήμο:  ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ, ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΧΑΙΑΣ, ΕΡΥΜΑΝΘΟΥ, ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ, ΠΑΤΡΕΩΝ, ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ-ΚΥΛΛΗΝΗΣ, ΑΝΔΡΙΤΣΑΙΝΑΣ-ΚΡΕΣΤΕΝΩΝ, ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ, ΖΑΧΑΡΩΣ, ΗΛΙΔΑΣ, ΠΗΝΕΙΟΥ, ΠΥΡΓΟΥ, ΑΡΓΟΥΣ-ΜΥΚΗΝΩΝ, ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ, ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ, ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ, ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ, ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ, ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ, ΝΟΤΙΑΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ, ΤΡΙΠΟΛΗΣ, ΒΕΛΟΥ-ΒΟΧΑΣ, ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ, ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ-ΑΓ.ΘΕΟΔΩΡΩΝ, ΝΕΜΕΑΣ, ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ, ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ, ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΝΗΣ, ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ, ΜΕΣΣΗΝΗΣ, ΟΙΧΑΛΙΑΣ, ΠΥΛΟΥ-ΝΕΣΤΟΡΟΣ , ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ, ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΥ
Υπόψη: Δημάρχου & Προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου

Θέμα: Η Αρχαία Ελληνική  Θρησκεία, στον κατάλογο των «Γνωστών Θρησκειών» 
Δικαιώματα - Υποχρεώσεις.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Με την παρούσα, θα θέλαμε να σας γνωστοποιήσουμε ότι, η Ελληνική Πολιτεία, με την 107258/Θ1, της 03/07/2019 απόφασης της, αναγνώρισε και ενέταξε στον κατάλογο των «Γνωστών Θρησκειών» την «Αρχαία Ελληνική Θρησκεία», με γνώμονα  το ατομικό δικαίωμα της ελευθερίας της θρησκευτικής λατρείας, όπως αυτό κατοχυρώνεται από το Σύνταγμα της Ελλάδος, αλλά και από τα διεθνή νομικά κείμενα, με τα οποία πιο συγκεκριμένα:

1.       Άρθρο 13 παρ. 2 και 4 του Συντάγματος της Ελλάδας ορίζεται ότι: «2. Κάθε γνωστή θρησκεία είναι ελεύθερη και τα σχετικά με τη λατρεία της τελούνται ανεμπόδιστα υπό την προστασία των νόμων.»
2.       Άρθρο 18 της Οικουμενικής Διακήρυξης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (που υιοθετήθηκε από τη Γενική Συνέλευση του Ο.Η.Ε στις 10/12/1948), ορίζεται : «Κάθε άτομο έχει το δικαίωμα της ελευθερίας της σκέψης, της συνείδησης και της θρησκείας. Στο δικαίωμα αυτό περιλαμβάνεται η ελευθερία για την αλλαγή της θρησκείας ή πεποιθήσεων, όπως και η ελευθερία να εκδηλώνει κανείς τη θρησκεία του ή τις θρησκευτικές του πεποιθήσεις, μόνος ή μαζί με άλλους, δημόσια ή ιδιωτικά, με
τη διδασκαλία, την άσκηση, τη λατρεία και με την τέλεση θρησκευτικών τελετών».
3.       Άρθρο 9 της Σύμβασης για την προάσπιση των δικαιωμάτων του ανθρώπου και των θεμελιωδών ελευθεριών (Ε.Σ.Δ.Α.) που κυρώθηκε με το Ν.Δ. 53/1974 (ΦΕΚ Α΄ 256) ορίζονται τα εξής: «1. Παν πρόσωπον δικαιούται εις την ελευθερίαν σκέψεως, συνειδήσεως και θρησκείας. Το δικαίωμα τούτο επάγεται την ελευθερίαν αλλαγής θρησκείας ή πεποιθήσεων, ως και την ελευθερίαν εκδηλώσεως της θρησκείας ή των πεποιθήσεων μεμονωμένως ή συλλογικώς δημοσία ή κατ’ ιδίαν, δια της λατρείας, της παιδείας και της ασκήσεως των θρησκευτικών καθηκόντων και τελετουργιών. 2. Η ελευθερία εκδηλώσεως της θρησκείας ή των πεποιθήσεων δεν επιτρέπεται να αποτελέση αντικείμενον ετέρων περιορισμών πέραν των προβλεπομένων υπό του νόμου…..»
4.       άρθρου 10 του Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (2000/C 364/01) : «1. Κάθε πρόσωπο έχει δικαίωμα στην ελευθερία σκέψης, συνείδησης και θρησκείας. Το δικαίωμα αυτό συνεπάγεται την ελευθερία μεταβολής θρησκεύματος ή πεποιθήσεων, καθώς και την ελευθερία εκδήλωσης του θρησκεύματος ή των πεποιθήσεων του, ατομικά ή συλλογικά, δημόσια ή κατ’ ιδίαν, με την λατρεία, την εκπαίδευση, την άσκηση των θρησκευτικών καθηκόντων και τις τελετές».
5.       Άρθρου 18 του Διεθνούς Συμφώνου για τα ατομικά και πολιτικά δικαιώματα που κυρώθηκε με το Ν. 2462/1997 (ΦΕΚ Α΄25) : «1. Κάθε πρόσωπο έχει δικαίωμα στην ελευθερία σκέψης, συνείδησης και θρησκείας. Αυτό το δικαίωμα περιλαμβάνει την ελευθερία να έχει ή να υιοθετεί κανείς τη θρησκεία ή την πεποίθηση της επιλογής του, καθώς και την ελευθερία να εκδηλώνει τη θρησκεία ή την πεποίθησή του, ατομικά ή από κοινού με άλλους μέσω της λατρείας, πράξεων ιεροτελεστίας, πρακτικής και διδασκαλίας. 2. Κανείς δεν υπόκειται σε καταναγκασμό, που θα μπορούσε να παρεμποδίσει την ελευθερία του να έχει ή να υιοθετήσει τη θρησκεία ή τις πεποιθήσεις της επιλογής του. 3. Η ελευθερία εκδήλωσης της θρησκείας ή των πεποιθήσεων δεν μπορεί να υπόκειται παρά μόνο σε όσους περιορισμούς ορίζει ο νόμος και είναι απαραίτητοι για την προστασία της δημόσιας ασφάλειας, τάξης και υγείας ή της ηθικής ή των θεμελιωδών δικαιωμάτων και ελευθεριών των άλλων».
         
               Μιάμιση και πλέον χιλιετία μετά την απαγόρευση στους Έλληνες, να ακολουθούν την θρησκευτική τους λατρεία και τρόπο σκέψης των προγόνων τους και δύο σχεδόν αιώνες από την ίδρυσή του Νέου Ελληνικού κράτους,  αναγνωρίστηκε  τελικά το δικαίωμα των συμπολιτών μας, να  ακολουθούν και να θρησκεύονται κατά τα Πάτρια.
              Οι Λειτουργοί και τα μέλη της «Αρχαίας Ελληνικής Θρησκείας» έχουν ως βασικό σκοπό να αγωνιστούν με κατεύθυνση, τη στήριξη της νεοελληνικής κοινωνίας ως προς την διατήρηση , ανάδειξη και καλλιέργεια των διαχρονικών πανανθρώπινων αξιών, όπως αυτές προκύπτουν από την Ελληνική Γραμματεία, τους Έλληνες διανοητές  και φιλοσόφους.

Σας κάνουμε επίσης  γνωστό ότι από τις 16/11/2019 :
Α) ως εξάρχων «Αντιπρόσωπος  - Θρησκευτικός Λειτουργός» της επικρατείας της Ιεράς Πελοποννήσου έχει οριστεί ο Αρείων, Κυριάκος Ν. Χιώτης,
Β) ως τοπικός «Αντιπρόσωπος – Θρησκευτικός Λειτουργός της Ηρωικής πόλεως της Σπάρτης και επικρατείας αυτής έχει οριστεί ο Ολιβίδας, Δημήτριος Έρης.
Και  
Γ) Έδρα της περιφέρειας Πελοποννήσου ορίστηκε η Πόλη της ΣΠΑΡΤΗΣ.

Με βάση τα ανωτέρω, παρακαλούμε να γνωστοποιηθεί, προς όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες και στους Δήμους η αναγνώριση της  «Αρχαίας Ελληνικής Θρησκείας», καθώς και να ενεργοποιηθούν όλες οι υποχρεώσεις και τα δικαιώματα, που απορρέουν από την αναγνώριση αυτή.

Ευελπιστούμε σε μια άμεση, εποικοδομητική και ωφέλιμη για τον πολίτη συνεργασία.

Με τιμή
Για την Αρχαία Ελληνική θρησκεία.
Περιφέρεια Πελοποννήσου,


Αρείων Κυριάκος Ν Χιώτης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου